Cursussen

Regelmatig geef ik schildercursussen of workshops. Deze zijn gericht op het ontdekken van kleur, vorm en beweging rond een thema. Er wordt meestal gewerkt met opdrachten waardoor het thema beleefbaar wordt. Het einsresultaat is niet het belangrijkste, de ervaring wel. Stap voor stap wordt de deelnemer mee genomen in het schilderproces waardoor de deelnemer zijn eigen inbreng goed kan uitwerken. Door deze werkwijze is schilderervaring niet nodig, tenzij dit bij een cursus is vermeld.

De onderstaande schildercursussen zijn al gegeven; het landschap in de vier seizoenen, advent schilderen, impressionisten en expressionisten, waterbewegingen, bloemen.

Er wordt gewerkt in mijn atelier aan huis. Daar zijn 6 plaatsen. Meestal wordt er gewerkt met aquarelverf in de nat-in-nat techniek, soms met acrylverf. Alle materialen in inclusief, tenzij ander vermeld.

U kunt zich aanmelden als belangstellende. Informatie over nieuwe schildercursussen krijgt u dan als eerste. Ook kunt u contact opnemen als u een bepaald thema zou willen, of wensen heeft wat betreft dag en tijd.

De onderstaande cursusen staan gepland:


Schildercursus over de herfst en Michaël

Aquarel schilderen in de nat-in-nat techniek rond het thema herfst en de aartsengel Michaël.  Onderzoek het verband tussen de herfst en Michaël op een kunstzinnige manier. Belicht vanuit de antroposofie.

3 keer op dinsdagavond; 24 september, 1 en 8 oktober
€75, - inclusief materialen, koffie en thee.
van 20.00 tot max 22.00 uur, inloop vanaf 19.45 uur

Meer informatie


Cursus de vier temperamenten

Aquarel schilderen in de nat-in-nat techniek en inhoudelijke bespreking. De vier temperamenten zijn volgens de antroposofie een belangrijke basis van het menselijk karakter. Leer de vier temperamenten als schilderend kennen en herkennen bij jezelf en bij anderen.
U krijgt een reader van de besproken inhoud.

4 keer op donderdagavond; 7, 14, 21, 28 november 
€125, - inclusief materialen, reader, koffie en thee.
van 19.30 tot max 22.00 uur, inloop vanaf 19.15 uur

Meer informatie
rfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-slide